Navn: Henriette Sonne

Jeg er en Dansk Kunstner med baggrunn fra Falmouth college of Arts. Hvor jeg har en tverrfaglig (BA) utdanning innen kunst, illustrasjon og grafisk design. Dessuten har jeg utdannelse fra København og New York. Jeg har et bredt interessefelt innen maleri, både i uttrykk og medie. Jeg har hittil jobbet med det mere moderne innhold med inspirasjon at uttrykke det sosiologiske spørsmål på lerret. I den senere tid har jeg fått mere interesse for det mere klassiske uttrykk og håndverk for å finne tilbake til røttene hvor tegning og formsproget er i fokus.
De siste 15 år har jeg undervist voksne i tegning, akryl og olje maleri.

Navn: Per Henning Olsen

Navn: PERHO (Per Henning Olsen)
Som autodidakt (selvlært) kunstner har jeg levd av tegningen siden midten av 80-tallet og frem til 2009. Da begynte jeg å jobbe som lærer/pedagog på Sogndal vgs, Medium og kommunikasjon. Med ansvar for software og post-production innen; trykk/print, film, design, radio og web. Jeg har også undervisning i skisseteknikker, animasjon og storyboarding. Og der er jeg fortsatt lykkelig ansatt 🙂
Som kunstner har jeg fokuset mitt på det menneskelige. Hvordan visualisere menneskets indre egenskaper gjennom dets utseende og kroppsspråk. Det som så fint heter ”Character Designer”. Å menneskeliggjøre dyr, insekter objekter er en fantastisk hobby. Og hvis man lærer seg å kommunisere med dem i tillegg vil du aldri kjede deg;)
I vår digitale verden har jeg hatt stor interesse av hvordan man kan bruke de gamle analoge teknikker sammen med dagens digitale verktøy.

Navn: Anne Christin Helgor

Jeg er en selvlært tegner med hovedfokus på fargeblyantteknikker og figurativ realisme. Selv om jeg har eksperimentert med mange ulike teknikker og uttrykk så kommer jeg alltid tilbake til fargeblyanter. På tross av at jeg har tegnet mesteparten av livet, begynte jeg ikke å tegne aktivt før de senere årene.

Som fargeblyanttegner føler jeg at jeg har funnet en uttrykksform som gir meg virkelig kontakt med motivet og knytter den naturlige lekenheten min sammen med noe større. Mange har en forestilling om at kunst må være utilgjengelig og at fargeblyanter ikke oppfyller dette. Fargeblyanter kjenner alle til, vi har alle tegnet med dem da vi var små men sjeldent plukket dem opp senere i livet. Vi tegnet før vi kunne snakke alle sammen. Stadig vekk møter jeg på folk som har sin siste fargeblyanterfaring fra barneskolen og med den referansen kan jeg forstå at mange lurer på hvordan det går an å lage «ordentlig» kunst med dette. Mitt poeng er at du behøver hverken staffeli eller eget atelier for å skape kunst. Alle kan få det til, og alle kan lett få tak i et fint sett med blyanter og begynne å tegne. Med noen smarte tips og triks og noen spennende teknikker så kan alle skape kunst.

Navn: Magdalena T. Markowska

Magdalena T. Markowska er utdannet kunstmaler ved Academy of Fine Art i Warszawa (1998-2003) og kunst pedagog.
Magdalena har stor faglig tyngde bak seg som kunstmaler, og hun svært god erfaring i forskjellige teknikker, samtidig som hun liker å utvikle seg som kunstner. Hun har også erfaring i å lære bort og inspirere andre til lå ta penselen fatt, enten det er barn eller voksne. Hun har holdt kurs og maleverksted både i Norge og i Polen.

Magdalena lar seg særlig inspirere av naturen og det skiftende lyset.
Den stadige forandringen i naturen er noe hun ønsker å vise fram i sitt arbeid.
Hun blir inspirert av mennesker, følelser og situasjoner mellom mennesker.
Magdalena benytter forskjellige maleteknikker i sitt arbeid: bl.a. olje, akryl, fluidpainting, mixed media, blyant og dry brusch.

Navn: Claus Christiansen

Kinesisk blekktegning

100% selvlært blekktegner.
Har tegnet/malt med blekk i mange år.

Dette er en svært enkel form for tegning og det behøves ingen forkunnskap om en har ønske om å gå på et kurs.

Kinesisk blekktegning som kunstart er over 3000 år gammel.
Blekket som brukes er basert på sot og vann. Papiret er ofte håndlaget, mens penslene er laget av hår/pels
fra forkjellige dyr f eks sau, geit ekorn eller lignende.

Location Moerveien 14, 1430 Ås Phone +47 21012345 E-mail post@tegneskole.no Hours Mandag: 10-17 Tirsdag: 10-17 Onsdag: 10-17 Torsdag: 10-18 Fredag: 10-17 Lørdag: 10-15

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close