Navn: Henriette Sonne

Jeg er en Dansk Kunstner med baggrunn fra Falmouth college of Arts. Hvor jeg har en tverrfaglig (BA) utdanning innen kunst, illustrasjon og grafisk design. Dessuten har jeg utdannelse fra København og New York. Jeg har et bredt interessefelt innen maleri, både i uttrykk og medie. Jeg har hittil jobbet med det mere moderne innhold med inspirasjon at uttrykke det sosiologiske spørsmål på lerret. I den senere tid har jeg fått mere interesse for det mere klassiske uttrykk og håndverk for å finne tilbake til røttene hvor tegning og formsproget er i fokus.
De siste 15 år har jeg undervist voksne i tegning, akryl og olje maleri.

Navn: Per Henning Olsen

Navn: PERHO (Per Henning Olsen)
Som autodidakt (selvlært) kunstner har jeg levd av tegningen siden midten av 80-tallet og frem til 2009. Da begynte jeg å jobbe som lærer/pedagog på Sogndal vgs, Medium og kommunikasjon. Med ansvar for software og post-production innen; trykk/print, film, design, radio og web. Jeg har også undervisning i skisseteknikker, animasjon og storyboarding. Og der er jeg fortsatt lykkelig ansatt 🙂
Som kunstner har jeg fokuset mitt på det menneskelige. Hvordan visualisere menneskets indre egenskaper gjennom dets utseende og kroppsspråk. Det som så fint heter ”Character Designer”. Å menneskeliggjøre dyr, insekter objekter er en fantastisk hobby. Og hvis man lærer seg å kommunisere med dem i tillegg vil du aldri kjede deg;)
I vår digitale verden har jeg hatt stor interesse av hvordan man kan bruke de gamle analoge teknikker sammen med dagens digitale verktøy.

Navn: Anne Christin Helgor

Jeg er en selvlært tegner med hovedfokus på fargeblyantteknikker og figurativ realisme. Selv om jeg har eksperimentert med mange ulike teknikker og uttrykk så kommer jeg alltid tilbake til fargeblyanter. På tross av at jeg har tegnet mesteparten av livet, begynte jeg ikke å tegne aktivt før de senere årene.

Som fargeblyanttegner føler jeg at jeg har funnet en uttrykksform som gir meg virkelig kontakt med motivet og knytter den naturlige lekenheten min sammen med noe større. Mange har en forestilling om at kunst må være utilgjengelig og at fargeblyanter ikke oppfyller dette. Fargeblyanter kjenner alle til, vi har alle tegnet med dem da vi var små men sjeldent plukket dem opp senere i livet. Vi tegnet før vi kunne snakke alle sammen. Stadig vekk møter jeg på folk som har sin siste fargeblyanterfaring fra barneskolen og med den referansen kan jeg forstå at mange lurer på hvordan det går an å lage «ordentlig» kunst med dette. Mitt poeng er at du behøver hverken staffeli eller eget atelier for å skape kunst. Alle kan få det til, og alle kan lett få tak i et fint sett med blyanter og begynne å tegne. Med noen smarte tips og triks og noen spennende teknikker så kan alle skape kunst.

Navn: Claus Christiansen

Kinesisk blekktegning

100% selvlært blekktegner.
Har tegnet/malt med blekk i mange år.

Dette er en svært enkel form for tegning og det behøves ingen forkunnskap om en har ønske om å gå på et kurs.

Kinesisk blekktegning som kunstart er over 3000 år gammel.
Blekket som brukes er basert på sot og vann. Papiret er ofte håndlaget, mens penslene er laget av hår/pels
fra forkjellige dyr f eks sau, geit ekorn eller lignende.

Navn: Anne-Lise Lilleholmen

Diplom Kunstterapeut og Dekoratørutdannet
Jeg har tro på den enkeltes uttrykk i farger og former
kan gi innsikt til undring og endring.
I Kunstterapien jobber vi med med symboler til tolkning og forståelse.
De er broen mellom det ubevisste og bevisste.
Kanskje kan du også finne ut noe nytt om deg selv ved å gå på skattejakt
i ditt indre?
I eget liv inspireres jeg av naturen, stillhet, fotografere og yoga.
Hva gir deg påfyll?
Jeg elsker å bruke kull, flytende tusj og akryl når jeg skaper mine bilder.
Og collager eller fokuskart er ofte brukt. Jeg jobber alltid intuitivt.
Det kommer det som kommer. Innenfra.
«You cant go wrong».
Og jeg tar ofte med maleriene mine med ut i naturen for å finne nye koblinger via foto.

Jeg har kurs fra:
Oslo Tegne og Maleskole
Fantasi og farger med Cathrine Ockernahl i Oslo
Drøm og maleworkshop med Hellen Lassen, Aegina i Hellas
Levende Verksted Oslo
Abstract painting med David Cobb på Ærø Kunsthøjskole i Danmark
Vedic Art med Wilmine Sapulete Vaagen
Jeg er arrangør av fellesutstillingen Liv og Røre i Ås som har vært på Ås Stasjon 2 år på rad og i år
flyttet vi den til Kunstforeningens lokaler på D6. Der blir også nr 4 i mars 2020.
Ellers har jeg vært kreativ leder i Kreativ Gruppe i Ås kommune og har drevet gruppen Aktive
pensler som også har hatt innslag av 5 rytmer, magedans, Tai Chi og yoga.
Jeg holder også foredrag og noen av de tidligere har vært på:
Fine Art Aker Brygge i Oslo: Kunst ikke bare som dekor.
Foreningen vi som har et barn for lite i Oslo: Kropp og sorgbearbeidelse.
Vågå dågå i Vågå: Om å komme hjem til seg selv via kreativitetens kraft.
Ås stasjon: Hva rommer en kvinne?
Eden huset i Ås: Hva er Kunstterapi.
Kreativ helg med yoga for familier, har jeg hatt på D6 i Ås med yogalærer Tori Alstad.
Ellers har jeg vært prosjektleder for Hjertefred Oslo Sentrum med tema å vekke livsbegjæret etter
tap via de kreative uttrykk. Med vakre symboler, kunst, sang, musikk og bevegelse fra scenen.
Kunstneren Bjørg Thorhallsdottirs vakre Allehelgensarrament.

Navn: Torild Brandtzæg Andersen

Torild har lang erfaring i å holde kurs i sitt atelier på Oppegård.
Hun har selv gått mange malekurs i inn og utland og bruker mange av de teknikker hun har opparbeidet seg gjennom flere år.
Torild liker å jobbe intuitivt og bildene vokser frem med mange lag og et lekent og gjerne fargerikt «undermaleri».
Det blir gjerne gode bilder av det man kan ta vare på i underlaget.
Torild maler gjerne abstraherte menneskeskikkelser der det dannes en historie i bildene.
Elefantbildene kommer frem ved hennes fasenasjon for disse flotte dyrene
og Fjell og landskap fra sin tilknytning til naturen.

Navn: Hansjörg Griess

Jeg er utdannet Diplomingenieur for skogbruk fra Tyskland og arbeidet mange år med skog og naturvern. For ikke å bli altfor ensidig, brukte jeg alltid musikk og tegning som motvekt til den mer nøkterne hverdagen.

Når jeg brenner mitt eget tegnekull fra alt som vokser i skog og hage eller blander mine egne farger med jord jeg finner i naturen, kommer ingeniøren (eller gutten i mannen) frem, og jeg har stor glede av å eksperimentere.

Ved siden av begynte jeg en bokserie, «Ludi Artificis», som innholder tegninger og skisser. Bind IV skal publiseres våren 2020 og handler om å finne inspirasjon og å transformere det til bilder. Altså akkurat det kurset «kreativ tegning» skal handle om.

Navn: Siri Stranger

Siri Stranger er utdannet grafisk designer fra Høgskolen i Buskerud og SUNY New Paltz, men er selvlært når det kommer til oljemaleri.
Hun begynte å male med akrylmaling da hun var 10 år, og da hun var 16 begynte hun å male med olje. Samtidig som hun malte, jobbet hun som musiker, illustratør og lærer. Hun har stilt ut bildene sine i Oslo og Drøbak, og jobber hovedsakelig med oljemaleri og tusjtegninger.

Navn: Trine Sjurseike

Navn: Thea Nissen

Jeg er en selvlært kunstner som i all hovedsak jobber i tørrpastell og fargeblyanter. Jeg trives best innenfor realismen der jeg utfordrer meg selv til å skape en illusjon av dybde og tekstur. Selv om fargeblyanter og pasteller har eksistert i lang tid er det fremdeles den dag i dag ett lite brukte kunstmedier, til tross for hvor tilgjengelig mediene er. Gjennom mine kurs ønsker jeg å gi en forståelse og grunnkunnskap om disse mediene slik at du selv kan fortsette å lykkes på egenhånd.

Navn: Cha Sandmæl

Charlotte er en illustratør og tegneserietegner fra Oppegård. Hun har bachelorgrad og mastergrad i Fine Art fra Aberystwyth University i Wales og praktisk pedagogisk utdanning fra NTNU. I tillegg til å ha illustrert biografien til Victor Sotberg (Bare Victor, 2020, Gyldendal) har hun også gjort forskjellige tegneoppdrag for blant annet Egmont, COOP, og Norsk Barneblad. Hun har også laget egne tegneserier som hun selv har trykket og solgt på messer og via folkefinansierings plattformen kickstarter. I 2016 mottok hun Arbeidsstipend fra Norsk Illustrasjonsforbund og fikk i 2019 Prosjektstipend til Tegneserie av Grafill. Akkurat nå jobber hun med sin egen tegneserie med planlagt utgivelse på Egmont forlag våren 2021.

Location Moerveien 14, 1430 Ås Phone +47 21012345 E-mail post@tegneskole.no Hours Mandag: 10-17 Tirsdag: 10-17 Onsdag: 10-17 Torsdag: 10-18 Fredag: 10-17 Lørdag: 10-15

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close